Bananenbrood

Bananenbrood

Ingrediënten:
– 3 rijpe bananen
– 180 gram havervlokken
– 90 gram walnoten
– 90 gram pecannoten
– 75 gram rozijnen
– 3 el lijnzaad
– 1 el kokosolie (gesmolten)
– 4 el appelmoes (ipv appelmoes uit een pot kan je ook een appel stoven en mixen met wat kaneel, nootmuskaat en honing)
– 1/2 kl vanillepoeder
– 1/2 kl kaneel

Bereiding:
Voeg bij het lijnzaad 9 el water en laat het even opzij staan. De slijmstoffen uit het lijnzaad zullen  op die manier vrijkomen en een papperig geheel vormen.
Doe de havervlokken samen met de noten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg vervolgens de bananen, in stukjes, bij in de keukenmachine, tezamen met de gesmolten kokosolie, het appelmoes, de vanillepoeder en de kaneel. Laat de keukenmachine nog een keer draaien zodat alle ingrediënten door elkaar worden vermengd en een mooi geheel vormen. Eens dat gebeurd is, doe je het “deeg” in een mengkom, waarbij je vervolgens het lijnzaad en de rozijnen voegt. Meng deze goed onder het deeg.
Verwarm de oven op 150°C
Vet de cakevorm in met kokosolie en schep het deeg vervolgens in de vorm. Laat het bananenbrood een uurtje in de oven bakken en laat het nadien afkoelen alvorens aan te snijden.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.