Brownies met zoete aardappelen

Brownies met zoete aardappelen

Ingrediënten:
– 2 grote zoete aardappelen (+/- 500 gram)
– 80 gram amandelen
– 200 gram ontpitte dadels
– 100 gram boekweitbloem
– 5 el cacaopoeder
– 1 tl kaneel
– 1 tl vanillepoeder
– 3 el esdoornsiroop
– snufje zout

Bereiding:
Zet de dadels onder in wat water en laat ze weken.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen en snijdt ze in blokjes. Kook ze 15 minuten tot ze zacht zijn en laat ze vervolgens afkoelen.
Doe ondertussen de amandelnoten in de keukenmachine of blender en maal ze fijn. Meng dit amandelmeel samen met de boekweitbloem, het cacao-,  vanille- en kaneelpoeder en het zeezout in een mengkom.
Doe de geweekte dadels in de keukenmachine of blender en maal fijn. Doe daarna de zoete aardappel en de esdoornsiroop erbij en maal tot een smeuïg geheel. Schep het mengsel bij de rest van de ingrediënten in de kom en meng alles goed door elkaar.
Leg vervolgens een stuk bakpapier in de ovenschaal, schep het deeg erin en maak de bovenkant plat met een lepel. Zet de ovenschaal +/-30 minuten in de oven. Om te controleren of de brownie gaar is, kan je er met een vork inprikken. Er mag geen deeg meer aan de vork hangen als je deze uit de brownie haalt.  Als de brownies gaar zijn, laat je ze 10 min. afkoelen.
Als laatste haal je de brownie met het bakpapier voorzichtig uit de ovenschaal en snijdt je het geheel in kleine stukjes.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.