Granola

Granola

Ingrediënten:
200 gram havervlokken
– 100 gram pompoenpitten
– 100 gram zonnebloempitten
– 50 gram pecannoten
– 50 gram amandelnoten
– 50 gram hazelnoten
– 50 gram lijnzaad
– 50 gram kokosschilfers of amandelschilfers
– 40 gram kokosolie
– 4 el esdoornsiroop
– 3 kl kaneel
– 1 kl vanillepoeder (niet gezoet)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de noten in de keukenmachine en vermaal ze gedurende enkele seconden zodat de noten worden vermalen in stukken. Het is niet de bedoeling dat de noten worden vermalen tot poeder. Meng vervolgens in een grote kom de havervlokken, noten, zaden, schilfers en pitten. Verwarm de kokosolie in een pannetje op het vuur. Voeg, wanneer de kokosolie gesmolten is, de esdoornsiroop, de kaneel en het vanillepoeder toe. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten. Meng goed en verspreid alles in een grote ovenschotel of bakplaat. Zet de bakplaat gedurende 40 minuten in de oven. Roer regelmatig het mengsel om zodat elk deeltje van de granola mooi geroosterd wordt en niets aanbrand. Haal na 40 minuten de granola uit de oven en laat hem afkoelen. Je kan nu, indien gewenst, wat stukjes gedroogd fruit toevoegen (bijvoorbeeld gedroogde abrikozen, rozijnen, dadels, gojibessen, bananen). Bewaar goed afgesloten.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.