Groentechips

Groentechips

Ingrediënten:
– zoete aardappel
– rode biet
– pastinaak
– dikke wortel
– olijfolie
– zeezout/paprikapoeder/…

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil ondertussen de groenten. Als je biologische groenten gebruikt, is het niet nodig ze te schillen. Snijdt de plakjes zo dun mogelijk. Een mandoline is hierbij erg handig.Dep de groente droog met wat keukenpapier als deze nat zijn.  Leg vervolgens de plakjes  op een stuk bakpapier op de bakplaat. Besprenkel met een klein beetje olijfolie (niet te veel, dan worden ze niet knapperig genoeg). Bestrooi daarna de plakjes met wat zeezout en/of paprikapoeder. Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven. Als de chips beginnen krullen en lichtjes bruin beginnen kleuren, haal je de bakplaat uit de oven en kan je de chips serveren.

No Comments

Post A Comment