Acupunctuur

Bij een acupunctuurbehandeling worden specifieke punten aangeprikt die een therapeutisch effect hebben.

Acupunctuur vindt zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Het werkt op verschillende systemen zoals de urinewegen, spijsvertering, ademhaling, bloedcirculatie, hormoonhuishouding en het zenuwstelsel. Door de behandeling wordt het zelfregulerend mechanisme aangewakkerd en wordt het lichaam terug in balans gebracht.                              

Vanuit de westerse beschaving gezien zorgt acupunctuur ervoor dat noradrenaline (stresshormoon) verlaagd, serotonine (gelukshormoon) verhoogt, spierspanning neemt af, doorbloeding verbetert,…

Het heeft dus
een positief effect op een veelvoud aan klachten en ziektes.

Acupunctuur kan complementair lopen met de westerse geneeskunde zonder deze te willen vervangen. Het kan dus een perfecte aanvulling zijn. 

Het consult

Als je de eerste keer op gesprek komt zal er een grondige intake gebeuren. We proberen een totaal beeld te krijgen zodat we een geschikt behandelingsplan kunnen opstellen.
Door middel van steriele naaldjes stimuleren we punten die individueel bepaald worden. Maak je geen zorgen over de naaldjes, deze zijn flinterdun.
Een eerste gesprek duurt één tot anderhalf uur.

Werkt het echt?

De voordelen van acupunctuur zijn al vele jaren aangetoond door middel van wetenschappelijke onderzoeken. Ondertussen is er meer en meer inzicht in de biologische werking van acupunctuurpunten. Het is bewezen dat acupunctuur werkt op het centraal en autonoom zenuwstelsel. Ook gaf de World Health Organization (WHO) een lijst waarin acupunctuur zinvol is
(onder andere misselijkheid, malpositie van de foetus, PMS,…)

Zelf ben ik vroedvrouw en specialiseer ik mij vooral rond de thema’s kinderwens-gynaecologie-zwangerschap en bevalling. 

Ik ben erkend acupuncturist en aangesloten bij EUFOM.