Orthomoleculair

Binnen de orthomoleculaire therapie, waarbij kennis en toepassing gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek, streeft men ernaar om de oorzaak van je klachten aan te pakken met als uiteindelijk doel je gezondheid te optimaliseren. Er wordt hierbij voornamelijk ingezet op voeding, levensstijlaanpassingen en (aanvullend) suppletieadvies.

VOEDING

Binnen de orthomoleculaire therapie onderzoekt en beoordeelt men constant de relatie tussen voeding en gezondheid. De Griekse arts Hippocrates deed rond het jaar 300 voor Christus al de uitspraak: ‘Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.’ Voeding is dan ook één van de basfactoren die van belang zijn voor een gezond lichaam en een gezonde geest. 

In onze hedendaagse maatschappij is het niet meer gemakkelijk te weten wat gezond is en wat niet. We worden omvergeblazen door allerlei reclamecampagnes en ook de ingrediëntenlijsten van de voeding die we kopen worden er niet eenvoudiger op. Daarnaast is het aanbod zó groot, dat we niet meer weten wat we het beste kiezen, zowel voor onszelf als voor onze kinderen. Onze therapeut gaat samen met jouw aan de slag om je hierbij te helpen. Rekening houdend met jouw noden/levensstijl/conditie/gezondheid/.. wordt je voedingspatroon onder de loep genomen en aangepast waar nodig.

LEVENSSTIJL

Niet enkel de voeding die je inneemt, ook je levensstijl is van belang voor een optimale gezondheid. Heb je een goed bioritme? Doe je aan beweging? Hoe zit het met het stressniveau? .. 

We trachten zoveel mogelijk factoren in kaart te brengen om een zo breed mogelijk beeld van jouw persoonlijke situatie te scheppen. Vervolgens gaan we samen op zoek naar een nieuwe en gezonde levensstijl die bij jou past en bovendien ook goed vol te houden is. 

SUPPLETIE

Binnen de orthomoleculaire therapie worden naast voeding- en levensstijlaanpassingen ook vaak, al dan niet tijdelijk, supplementen ingezet om tekorten aan te vullen. 

Er zijn heel wat supplementen op de markt. In onze praktijk werken wij enkel met kwaliteitsvolle en goed opneembare supplementen.