Osteopathie

Het uitgangspunt van osteopathie is het concept van structuur en functie bij gezondheid en ziekte. Betreffende de relatie tussen structuur en functie, kan gesteld worden dat de behandeling van de osteopaat steeds gebaseerd is op vijf modellen:

Vanuit de osteopathie bekijkt men het lichaam als een dynamische stroom van energie, vanaf het moment van de conceptie en blijvend doorheen het ganse leven. Elk individu wordt benaderd als verschillend, uniek, en met zijn eigen capaciteit om allerlei mogelijke schadelijke invloeden te weerstaan.
In de behandelingen van de osteopaat wordt er op zoek gegaan naar weefsels en structuren waarbij er in het lichaam geen optimale beweeglijkheid is, zodat vervolgens de natuurlijke beweeglijkheid kan worden hersteld. Hierdoor kan ook de rest van het lichaam weer beter functioneren en wordt het zelfgenezend vermogen verbeterd. Zo kan er immuniteit, circulatie en een goede signaalgeleiding kan bestaan.
Een uitspraak uit de autobiografie van Andrew Tayler Still, de grondlegger van de osteopathie, vat het mooi samen: “Find it, fix it and leave it alone”.

CLIËNTENSTOP

Beste cliënt,

betreffende bioresonantie/orthomoleculaire therapie te kunnen opvolgen zijn we genoodzaakt een cliëntenstop in te voeren tot (voorlopig) september.

Hou zeker mijn website/instagram in de gaten om up tot date te blijven mocht dit veranderen.

Afspraken voor baby's en kinderen kunnen wel nog ingeboekt worden.

Bedankt voor uw begrip.
Balans Retie