Beveiligd: Onze recepten

Ingrediënten: - 75 gram pecannoten of walnoten - 195 gram volkoren speltmeel of volkoren havermeel - 2 grote bananen - 60 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur - 50 gram kokosbloesemsuiker - 2 eetlepels Griekse yoghurt - 2 grote eieren – op kamertemperatuur - 240 gram pompoenpuree (gestoomde pompoenblokjes pletten met peper, zout) -...

Ingrediënten: - 1 liter gefilterd water - 1 cup (236 ml) amandelen - 4 ontpitte dadels Werkwijze: Laat de noten en de dadels een nachtje weken. Doe het water samen met de geweekte amandelen en eventueel de ontpitte dadels in de blender en blendt het geheel tot er melk ontstaat. Zeef...

Ingrediënten (voor 2 grote of 3 kleine koppen): – 600 ml ongezoete amandelmelk (de zelfgemaakte versie is natuurlijk de beste: amandelmelk (homemade)) – 6 ontpitte dadels – 30 gram pure biologische chocolade (hoe puurder, hoe beter) OF 2 el rauwe cacaopoeder – (esdoornsiroop) Bereiding: Doe de amandelmelk of andere plantaardige melk met...

Ingrediënten (voor 4 porties): – 2 rijpe avocado’s – 3/4 Cup cacaopoeder – 3/4 Cup esdoornsiroop – 1 Cup amandelmelk Bereiding: Voeg alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een glad geheel. Verdeel over 4 kommetjes en werk eventueel af met wat cacaonibs of een schijfje aardbei. ...

Ingrediënten: – 2 grote zoete aardappelen (+/- 500 gram) – 80 gram amandelen – 200 gram ontpitte dadels – 100 gram boekweitbloem – 5 el cacaopoeder – 1 tl kaneel – 1 tl vanillepoeder – 3 el esdoornsiroop – snufje zout Bereiding: Zet de dadels onder in wat water en laat ze weken. Verwarm de oven voor op...

Ingrediënten: – reep chocolade (liefst zo puur mogelijk) – vulling naar wens, ik koos voor grof gehakte gemengde noten en gojibessen – snuf ongeraffineerd zeezout – kokosrasp Bereiding: Smelt de chocolade au bain-marie. Meng vervolgens de gesmolten chocolade met het zeezout en de gekozen vulling, bijvoorbeeld gehakte noten en gojibessen. Houdt...

Ingrediënten: Bodem: – 135 gram hazelnoten – 6 kleine of 5 grote dadels – 3 el cacaonibs – 25 gram rauw cacaopoeder* – snuifje zout – 1/2 el vloeibare vanille* Vulling: – 130 gram cashewnoten – 150 ml hazelnootmelk – 125 ml agavesiroop – 50 gram rauw cacaopoeder – 90 à 95 ml kokosolie – 1 el vloeibare vanille –...