Pompoencake

Pompoencake

Ingrediënten:
– 75 gram pecannoten of walnoten
– 195 gram volkoren speltmeel of volkoren havermeel
– 2 grote bananen
– 60 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– 2 eetlepels Griekse yoghurt
– 2 grote eieren – op kamertemperatuur
– 240 gram pompoenpuree (gestoomde pompoenblokjes pletten met peper, zout) – Bij tijdsgebrek kan je diepgevroren (butternut) pompoenblokjes kopen in de supermarkt
– 1 theelepel vanilllepoeder
– 1 theelepel kaneel, ¼ theelepel gember, ¼ theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel baking soda
– ½ theelepel zeezout/himalayazout
– ¼ theelepel (wijnsteen)bakpoeder

Werkwijze:
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Rooster de noten een 10-tal minuutjes in de oven (afhankelijk van de oven en de grootte van de noten).
– Hak de noten vervolgens met een mes in grove stukken.
– Pureer de bananen met een vork.
– Blend ondertussen de boter en de kokosbloesemsuiker en voeg vervolgens de gepureerde banaan, Griekse yoghurt, eieren, pompoen en vanille toe.
– Voeg ook de kruiden, baking soda, bakpoeder, en zout toe. Voeg daarna het meel toe en meng alles goed door elkaar (Ik gebruikte de foodprocessor). Voeg als laatste de noten toe.
– Vet het bakblik in (ideaal met kokosolie) en vul met het beslag. Laat het gevulde bakblik nog 15 minuten staan op kamertemperatuur. (Belangrijk!).
– Bak de cake +/- 60 minuten in de oven. Check een paar keer of de cake gaar is door er met een satéstokje in te prikken.– Als deze er schoon uitkomt, is de cake klaar. Laat afkoelen alvorens je de cake aansnijdt.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.