Rawfood chocoladetaart

Rawfood chocoladetaart

Ingrediënten:
Bodem:
– 135 gram hazelnoten
– 6 kleine of 5 grote dadels
– 3 el cacaonibs
– 25 gram rauw cacaopoeder*
– snuifje zout
– 1/2 el vloeibare vanille*

Vulling:
– 130 gram cashewnoten
– 150 ml hazelnootmelk
– 125 ml agavesiroop
– 50 gram rauw cacaopoeder
– 90 à 95 ml kokosolie
– 1 el vloeibare vanille
– 1/8 tl zeezout

Bereiding:
Bereidt eerst de bodem. Blendt hiervoor de hazelnoten fijn. Voeg hieraan de andere ingrediënten toe en blendt het geheel tot de juiste structuur bekomen is. Dit weet je door een beetje van het mengsel uit de blender te halen en erin te kneden. Als je het goed kan aanduwen en kan afbreken, heb je de juiste textuur bekomen. Misschien moet je een eetlepel water toevoegen om het geheel wat kleveriger te maken. Draai het onderste deel van de springvorm met de opstekende rand naar beneden en duw het mengsel goed aan tegen de bodem van de springvorm. Let op dat je de bodem niet te dik maakt (+/- 0,5 cm). Afhankelijk van de grootte van je springvorm, is het mogelijk dat je wat van de bodemvulling over hebt. Dit hoef je zeker niet weg te gooien. Je kan het bijvoorbeeld verkruimelen en mengen onder wat yoghurt. Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje!

Voor de vulling blend je alle ingrediënten in de blender fijn tot een smeuïge massa. Giet vervolgens deze massa in de springvorm.

Zet de taart een nachtje in de koelkast of gedurende 3 uurtjes in de diepvriezer. De kokosolie zal hard worden waardoor de vulling zal opstijven.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.