Broccoli – Pastinaaksoep

Broccoli – Pastinaaksoep

Ingrediënten:
– 1 broccoli
– 2 pastinaken
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 liter groentebouillon
– snuifje ongeraffineerd zeezout
– zwarte peper
– bieslook
– pompoenpitten

Bereiding:
Schil de pastinaak en de stam van de broccoli. Snijdt vervolgens de groenten in grove stukken en stoof ze in de olijfolie. Voeg daarna de groentebouillon toe en laat de soep +/- 30 minuten koken. Rooster ondertussen de pompoenpitten in een pan zonder vetstof. Let wel op dat je de pitten niet laat aanbranden. Dit is snel gebeurd. Ik raad dus aan om tijdens het roosteren bij het vuur te blijven staan. Je zal de pompoenpitten horen poffen. Dit is een teken dat je het vuur mag uitzetten. Als de soep voldoende gekookt heeft, voeg je de kruiden toe en mix je de groenten met de bouillon tot een smeuïge soep. Voeg wat extra water toe als de soep te dik is. Bij het opdienen strooi je de geroosterde pompoenpitten over de soep.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.