Energieballetjes

Energieballetjes

Ingrediënten (voor +/- 15 balletjes):
– 200 gram ontpitte dadels
– 100 gram gemengde noten
– 50 gram gesmolten kokosolie
– 2 el rauw cacaopoeder
– kokosrasp, chiazaad of sesamzaad om de balletjes in te rollen

Bereiding:
Week als eerste de dadels gedurende minstens 30 minuten. Doe terwijl de noten in de blender of keukenmachine en maal deze fijn. Verwijder de gemalen noten uit de blender/keukenmachine en houdt deze apart. Wanneer de dadels voldoende geweekt zijn, doe je deze in de blender/keukenmachine en maal tot er een kleverig geheel ontstaat. Voeg hieraan de gemalen noten, de gesmolten kokosolie en het cacaopoeder en mix alles. Schep vervolgens alles in een kom en maak balletjes van de mix. Rol hierna de balletjes doorheen het kokosrasp, het chiazaad of het sesamzaad. Leg ze een uur in de koelkast. Nadien zijn ze klaar om op te eten.

No Comments

Post A Comment