Humus met rode biet

Humus met rode biet

Ingrediënten:
– 2 teentjes knoflook
– 3 grote eetlepels tahin*
– 400 gram uitgelekte kikkererwten
– sap van 1 grote citroen of 2 kleine citroenen
– 350 gram rode biet
– 1 el olijfolie
– 5 el water
– 1 tl komijn
– 1 tl zeezout
– mespuntje cayennepeper

*Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Je vindt dit in de natuurwinkel/biowinkel.

Bereiding:
Schil de rode biet en snijdt deze in stukjes. Kook de rode biet tot deze zacht is.
Pel vervolgens de knoflook en snijdt deze in kleinere stukjes. Voeg de knoflook, samen met de kikkererwten, de tahin, het citroensap, de olijfolie, het water en de kruiden in de blender en blendt tot een smeuïg geheel. Indien nodig kan je wat extra olijfolie of water toevoegen. Voeg vervolgens de rode biet toe en blendt opnieuw.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.