Lijnzaad crackers

Lijnzaad crackers

Ingrediënten:
– 140 gram lijnzaad
– 50 gram courgette
– 50 gram ontpitte tomaat
– 40 gram zonnebloempitten
– 40 gram pompoenpitten
– 2 koffielepels Italiaanse kruiden
– handje verse basilicum
– snuif zeezout
– 200 milliliter water

Bereiding:
Mix de courgette en de tomaat grof. Er mogen zeker nog stukjes tussen zitten. Voeg hierbij de overige ingrediënten en laat een uurtje staan. De slijmstoffen in het lijnzaad zullen vrijkomen en er ontstaat een papje.
Smeer het geheel in een gelijkmatige, niet te dikke laag uit over een bakvel en zet gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Na 25 minuten draai je de crackers om en zet je ze opnieuw zo’n 15 minuten in een voorverwarmde oven, deze keer van 140°C. Check wel regelmatig of de crackers niet aanbranden. De juiste tijd is namelijk afhankelijk van je oven.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.